SISTA INLÄGGET ÅR 2006!

Hej alla glada nyårsfirare där ute i Sveriges samhällen.
Det är nyårsafton(!) och jag sitter här med Lady Kluck, också kallad Jonte, också kallad Beganderflickan, också kallad Flop, också kallad Dansken. Kort och gott: Jag sitter här med Jennie. :D
Vi har precis varit ute och förfrusit fingrarna på alla smällare. (Det konstiga är att fingrarna dog, fast det inte ens är kallt ute.) Nu börjar de faktiskt vakna till liv igen, dock.

Snart slår klockan tolv, och alla raketer skjutes äntligen upp. Visserligen så har ju extremt många redan tjuvstartat, men det är ju en annan historia.

Nu ska vi återgå till vårt nyårsfirande. ^^

GOTT NYTT ÅR!  

Hej och hå!

Hejhej, hallå där!

Då var man tillfixad då. Den dåliga hårfärgen är historia. En ny era av hårstyling är kommen. Jag behöver inte längre skämmas när jag går utanför dörren. (Hoppas jag?) 
Äntligen! säger jag bara. Fast smakar det, så kostar det, som man brukar säga. Det var ju inte direkt billigt. 
Det är smällar man får ta, helt enkelt. :D

Jag kan faktiskt inte låta bli att nämna att jag spelade bowling idag. Med Jeppe och tre av hans kompisar.
Låt oss säga såhär: En tjej... fyra killar... Gissa vem som vann? ^^ Behöver jag säga mer? Mohahaha.
 Nu ska jag inte vara sån. Lusen tyckte att min besatthet över att ha vunnit var skrämmande, men vadå? Jag ville bara skryta lite med vad jag uppnått i livet. ^^

Jag ska inte bli så långdragen idag faktiskt.
Nog för nu.

Jo, föresten. Jag måste göra reklam för lusens blogg också. Hon heter uunggs. Så gå in på
www.uunggs.blogg.se  och läs. :D

Adjöken!

Katter och vanvettiga vampyrer.

Katter.
Det är något speciellt med katter, och då menar jag inte på ett positivt sätt.
Det ligger en känsla över dem som jag inte vet om jag är så förtjust i.
Jag har ingenting emot katter, nej nej. Däremot så ger de mig en skum känsla.
Vem vet.. jag har kanske blivit uppäten av en katt i ett tidigare liv. Brukar man inte säga att sådant som hänt i föregående liv, utgör en viss del i ens nuvarande?

Det är när det är mörkt ute som katter är konstiga. De lyckas nämligen alltid skrämma livet ur mig genom att plötsligt dyka upp ur dunklet. Det räcker med att de sitter still på en plats några meter ifrån mig. Jag hoppar ändå alltid till. Det behöver inte vara vid någon speciell tidpunkt eller på någon speciell plats, det räcker med att det är mörkt. 

Senast idag höll jag på att flyga ur skorna. Det var när jag var på väg hem från bussen.
Jag går den vanliga vägen och alldeles precis utanför mitt hus får jag syn på en katt som ligger och gömmer sig i grannens, ganska höga, gräs. Gissa om jag blev rädd? 
Plötsligt finns den bara där liksom, som om den kommit från ingenstans, och så tittar den på mig med lysande ögon och ser rädd ut. DEN, RÄDD?! Det var ju JAG som höll på att falla ihop på marken av ren chock.  

Dessutom har jag länge haft den funderningen att katter kanske är vampyrer, utklädda till katter bara för att kunna gå omkring bland folk. När de sedan känner för att äta upp någon så smyger de fram bakom en och förvandlar sig till vampyr. Det borde se ut ungefär som när professor McGonagall, i Harry Potter, förvandlar sig från katt till människa.
Undar om det är därför jag blir så rädd för dem jämt? För att jag tror att de ska döda mig...

Nu får ni inte tro att jag ogillar katter. Det gör jag inte. Katter är söta och förhoppningsvis harmlösa. På dagarna är de inte ett dugg skrämmande. Det är när mörkret faller som de börjar skrämmas.
Undrar varför?

<3

<3


S
a
k
n
a
r
 
d
i
g



Vill träffa dig, nuu.

Ännu en dag som börjar lida mot sitt slut. Eller.. klockan är visserligen bara halv 6, men ändå.
Jag har egentligen inget att skriva nu, men jag har heller inget att göra så det passar väl bra.

Imorgon blir en bra dag, minsann. ^^
Först blir det stadsbesök och sedan blir det Jeppe. Wihi! Har inte träffat honom på hur länge som helst känns det som. Det är ju visserligen bara 50 timmar sedan jag såg honom senast, men det är mycket det.

Nu blir det till att umgås med släktingarna.
Adjöss och välkommen åter.

Juldagen, dagen efter julafton.

Tanken med att skaffa en blogg var väl egentligen att jag skulle skriva om vad som händer i mitt liv just nu. Ändå lyckas jag alltid komma in på något ointressant sidospår, där jag bara ältar redan bevisade fakta. Tyvärr, är det ju faktiskt så att det är just det som kallas "att skriva det som kommer upp i huvudet" och därför tänker jag fortsätta med det.
Dessutom har jag kommit på att mina inlägg ser skrämmande ut. Jag personligen orkar aldrig läsa någon annans inlägg ifall det första man möts av är text, text och text. Med andra ord har jag dragit den slutsatsen att ingen kommer läsa mina inlägg. Eftersom man alltid ska tänka positivt kan jag ju ändå tänka att jag därför kan skriva exakt vad jag vill. Ingen kommer ju ändå läsa. Smart tanke, eller hur?

Idag är det i alla fall juldagen och för första gången på riktigt länge känner jag mig bara lugn och avslappnad. Det har äntligen gått upp för mig att jag inte ska tillbaka till skolan på två hela veckor och att jag därför har två veckor att göra vad jag vill. Man kan sova länge på morgnarna och vara uppe sent på kvällarna. HÄRLIGT!

Vad ska jag skriva nu då?
Jo, jag ska slinga håret på torsdag. :D Äntligen blir jag av med denna fruktansvärda utväxt och halvdassiga färg. Liksom, halva håret har min vanliga färg och andra halvan har någon slags solblekt, missfärgad nyans, som mest liknar färgen på överkokta morötter. Vad som helst är ju bättre än det här. Eller... vänta nu. Inte vad som helst kanske. Ehh... Typ. 

Föresten så undrar jag när snön kommer. Lite, lite, lite snö har vi ju faktiskt haft. Fast det var ju verkligen lite. Frågan är om det ens kan räknas som snö. Ändå var det tillräckligt mycket för att kasta snöboll och mula mig. Varför? Det var ju meningen att JAG skulle mula. Inte att jag skulle BLI mulad. Bahhh, jag ska ge igen. Vänta bara! ><,
När nu snön beräknar att komma.

Nu ska jag nog avrunda i alla fall.
Hälsa hem, medmänniskor.
Tjo, tjim och gapskratt.
Nu lättar jag ankar.

Julafton kom i år också.

Här sitter jag, på självaste julafton, och känner mig datanördig. Jag har faktiskt inte ens slagit på datorn på hela dagen och nu gick jag endast in för att skriva blogg och prata med en viss person. Personen i fråga kan nog själv lista ur vem den är, men för säkerhets skull kan jag ju tala om att han heter Jesper och att jag tycker om honom väldigt mycket. ^^

Nu är det i alla fall så att julafton snart är slut. Alla julklappar är öppnade, julmaten har ätits (lär ha kvar rester i flera veckor) och alla är väl ganska så nöjda. Däremot så har julkänslan inte infunnit sig än. Den kanske kommer om någon vecka eller så, när det nya året till och med har hunnit välkomnas. Då kommer man tänka: "Oj, är det inte jul snart? Borde kanske köpa julklappar." Sen kommer man komma på: "Nej, just det. Julafton har ju varit för länge sedan."
Eller så kanske inte julkänslan kommer alls. I så fall lär man ju få ganska enorm känsla nästa jul. Eller kanske i sommar istället.

Trots detta så måste jag ju ändå säga att jag är nöjd och belåten. Julklapparna var det minsann inget fel på. Förutom att jag, lite halvt, råkade ha sönder den nya mobilen. Fast det hade man väl egentligen kunnat vänta sig, med tanke på att jag alltid lyckas ha den oturen när det gäller mobiler. Det är helt sjukt. Jag kan verkligen inte hålla i en mobil. Jag tappar den direkt. Var jag än befinner mig så dundrar den i golvet. Stengolv, trägolv, betonggolv, plastgolv och asfalt... Hur jag än gör så tappar jag den. Jag måste vara dömd, sen födseln, till ett fummligt (stavas det med två M?) och klumpigt liv.

Hur som helst så känns det ganska skönt att julstöket är över. Nu kan man liksom andas ut på något sätt. Dessutom har man ju massor av nya saker som man kan glädjas åt. Det där lät kanske lite väl klyschigt, men det är ju så det är. Julklapparna är ju trots allt en ganska stor del av glädjen, även fast folk säger att man skulle klara sig utan. Jag säger bara en sak: om alla skulle sluta att ge bort julklappar så skulle ingen tycka att julen var lika rolig längre. För även julklappshandlingen är ju viktig. Så kom inte och säg något annat!

Föresten! Snart är det nyårsafton. Då ska jag och Lady Kluck hitta på otyg. Egentligen ska vi inte göra så mycket mer än att springa omkring här i kvarteren och flamsa, men det kan vara nog så spektakulärt det. Förhoppningsvis lär vi väl få tag på några fåniga smällare och springa omkring och leka "yngre-än-vad-vi-är" och det tycker, i alla fall jag, låter skitkul. ^^  Vi kommer ju inte spränga snögubbar i alla fall. Det kommer visserligen ingen annan heller eftersom det inte finns någon tillstymmelse till snö. Däremot så finns ju faktiskt risken att det kommer snö och då är det synd om alla stackars barn som har arbetat i timmar med sitt mästerverk till snögubbe, och så kommer någon och spränger sönder huvudet på den. FY SKÄMS!
Det värsta med hela den idén är att jag antagligen också skulle tycka att det är jättekul att genomföra den. Usch, jag erkänner, jag är hemsk, men kul hade det faktiskt varit. :D
Lite måste jag faktiskt få skylla ifrån mig. Det är ABSOLUT INTE min idé att spränga snögubbar. Nej, den har jag helt och hållet fått ifrån Jeppe. Så det är inte mitt fel att jag fått den tanken.

Nu ska jag springa iväg och vara social med släkten igen. Kan ju inte försvinna hur länge som helst, på självaste julafton. Ha en fortsatt god jul, allesammans, och så återkommer jag tids nog.

Adjöss


Det första, alldeles meningslösa, inlägget.

Det här känns ju nytt och obekant. Jag... JAG har gjort som min far föreslog och startat en blogg. Väldigt otippat. Jag blev ju tipsad om just den här sidan av Lusen, i egen hög person, och hade sannerligen aldrig trott att jag samma kväll skulle publicera mitt första inlägg. Visserligen beror det endast på att jag har en glad och positiv stund i min annars, fula, vinterdepression. (Sådana har jag varje vinter. Det är liksom tradition.) Dessutom var jag på skrivhumör, vilket jag inte heller är lika ofta nu för tiden. 

Att skriva blogg har ju blivit lite av en folksport nu på senare dagar. Alla, och då menar jag alla, skriver blogg. Undrar varför, egentligen. Det är ju inte det minsta intressant att läsa någon annans, meningslösa babbel.
Jag har inte direkt några höga förväntningar på en välfylld besökslista, men man kan ju hoppas att någon kan tänkas vilja läsa. (Lusen blir ju tvungen, annars får hon en snyting.) 

Jaja, nog om detta. Det är jullov nu, gott folk. Det var sannerligen välbehövligt. Jag höll bokstavligt talat på att bryta ihop de sista dagarna i skolan. Detta eviga mörker alltså. (Jag menar mörkret, vintermörkret, det riktiga mörkret nu, och inte något slags poetiskt substantiv för en dålig tid.) Jag blir så trött, på alla sätt och vis. Jag verkligen HATAR att bli väckt på morgnarna, av den ihärdigt sjungande väckarklockan, och tro att det är mitt i natten. Kolsvart ute, liksom. Hallå, när man går upp ska det vara ljust. Annars känns det ju fullständigt meningslöst. 

På tal om väckarklockor föresten... Jag är en såndär person som inte klarar mig med EN väckarklocka. Jag behöver minst två. Inte för att jag inte vaknar annars, utan för att jag tror att den ena ska sluta fungera ifall den andra inte är påslagen. Jag vaknar, helt enkelt, till mobilens eget gökur, en ganska trevlig melodi som inte får en att flyga tre meter upp i luften varje gång den ringer. Som "andraklocka" har jag en klockradio. Där förväntar man sig ju att det ska kännas behagligt att vakna till någon vackert sjungande artist, men NEJ. Istället lyckas jag alltid tajma in att antingen vakna till någon gapig tjejröst, som skär in i öronen, eller en skrikande hårdrockande man, med raspig röst som ljuder genom märg och ben. Ibland vaknar man också till Gert Fylkings glada stämma, som talar om att klockan börjar närma sig halv sju, och det är dimmigt och kallt ute. JA, vilken lust man får att lämna den varma sängen då. 
Ibland har jag en väckarklocka till, men jag försöker undvika den i möjligaste mån. Senast jag använde den så matchade jag in att den skulle ringa fem minuter EFTER den andra, vilket den självklart inte gjorde, eftersom jag inte är så bra på att ställa en manuell väckarklocka. Nej, istället blev jag väckt av ett galet pipande, som nästan fick mig att tro att brandlarmet hade gått. Jag säger bara en sak: SNÄLLA, låt mig sova.

Nu svävade jag visst bort från ämnet en aning. Fast eftersom jag inte har något ämne för det här inlägget så spelar det ju ingen roll. Den som, mot all förmodan, faktiskt har börjat läsa mitt inlägg, har antagligen hunnit sluta för läääänge sedan. Om det nu är någon som kommit ända hit, kan jag säga: GOD JUL.
För, tro det eller ej, så är det faktiskt julafton imorgon. Jag har personligen inte fattat det än, men så är det i alla fall. Det är ganska varmt ute och det finns ingen snö så långt ögat når. Inte ens skidbackarna i Sälen är ju vita. Jobbigt för alla som hade tänkt fira jul och nyår i skidbacken.
Trots detta så står julen för dörren och jag har inte öppnat alla luckor i min julkalender än. Det känns inte lika viktigt längre, konstigt nog. När man var liten var det ju skandal ifall man glömde en lucka. Givetvis blev man ju självklart glad också, eftersom man då fick äta TVÅ chokladbitar istället för en. De där chokladbitarna är ju föresten värdelösa. De är små som sandkorn och ska ätas varje dag. Stackars, stackars tänder.

Nu ska jag nog avrunda här. Det passar liksom bra. Mitt skrivbehov är inte lika stort längre. Jisses, vad med meningslösa meningar om precis ingenting. På återseende, gott folk. Jag kommer tillbaka när ni minst anar det.
Adjöken och god natt.
För er som vill veta kan jag dessutom tala om att jag tycker om Jesper väldigt mycket. Det är inte att förglömma.
Nu dunstar jag, God Jul!