Jag ser ljuset!

Ljuuus! Välkommen! Du är efterlängtad!

Idag blev jag, som vanligt, väckt av väckarklockan. Alldeles för tidigt, i mitt tycke. Jag lyckades dock dra mig upp och lämnade den varma sängen med avsky. Jag letade fram några gamla trasor att ha på mig och gick (eller snarare hasade) mot trappan. Väl framme vid trappan tog jag de första trappstegen neråt, mot nästa våning, och vad möter mig?!
LJUS!
DET ÄR INTE MÖRKT UTE!
KLOCKAN ÄR HALV SJU PÅ MORGONEN OCH DET ÄR INTE MÖRKT!
Det kändes som ett uppvaknande. Genast rätades ryggen en aning och gången förvandlades från hasande till vanlig promenadgång på ett ögonblick. Mina ögonlock kändes inte lika tunga och sinnet lystes upp. Hela jag kände mig piggare och plötsligt förstod jag att detta eviga mörker var på väg mot sitt slut.
Våren är på väg och ljuset kommer förstärkas mer och mer för var dag som går nu.
Härlig morgon!

Precis såhär var det (med undantag för förekommande överdrifter vid ett flertal tillfällen).


ljus                                  ljuuus

Hjärnbyte, någon?

BYTES!

Till synes fungerande hjärna med överproduktion av tankar & funderingar bytes mot funtionsduglig hjärna, helst med viss kvalitet.
Hjärnan är utrustad med sympati i överflöd och viss del av vansinne. Den söker en ägare, utan ångesträdsla, som är ute efter att tänka mer än nödvändigt, men som är klarar av pressen hjärnan sätter på sin ägare.
Är du intresserad, hör av dig till Jenny snarast möjligt. Hon är i stort behov av att komma undan sin hjärna.

Daaaaaaaaansa som en dåååååååååre

Dansa, dansa, dansa & dansa.
Gosh, vad vi dansade igår. Lady Kluck, BeckoAdecco och jag.
Det var gymnasiefest på Otten och det var sannerligen helt extremt kul! 
Min fötter är mörbultade, men det var det värt. Skoskav är alla människors rätt.
Dessutom så sov jag hos Jeppeeee natten innan. Så snacka om att det blev en lyckad tisdag-onsdag. :D
Synd bara att det är över nu. :( Lovet bara flyger iväg och seglar bort någonstans där man inte längre kan se det. Jag vill inte till skolan. Usch. Skit samma föresten. Det ska vi inte tänka på nu. Med vi menar jag mig själv och mitt alterego. Jag är nämligen uppdelad i två. Nej, jag är inte scitzofren (och nej, jag vet inte hur det stavas). Däremot så lever min hjärna ett eget liv, helt utan koppling till resten av kroppen. 
Nog om detta. Det ska vi heller inte tänka på. 
Vad som ska pratas om är att jag helt enkelt hade sjukt kul igår kväll. Undrar om Jeppe hade lika kul. ^^
Det blev i alla fall en tryckare på slutet. Det var till min belåtenhet. 
För övrigt så fanns det inget VIP-rum. Vad spelar det för roll? tänker ni nu. Jo, det är såhär att det spelar roll beroende på att jag och... 
Nu ska jag kila.  


Avvaktar

Väntan, utan att veta hur lång väntan det blir. Det är den jobbigaste sortens väntan.
Jag väntar, och jag vet inte hur lång min väntan blir. Det är den jobbigaste sorten.

Tjohejellihej

Jag fortsätter kämpa emot min hjärna. I will succeed(!) förr eller senare.

För övrigt så rullar livet på. Det är lov och jag sover ikapp min sömnbrist, som egentligen inte existerar. Däremot har jag varit väldigt trött på senaste tiden, vilket antagligen är en av orsakerna till min självplågande hjärnas kortslutning.

Jag längtar däremot en hel del till imorgon. Då ska jag till Jeppe och sova där. ^^ Sedan, dagen därpå blir det Ottelliotten, med Lady Kluck & BeckoAdecco. Självfallet kommer jag träffa Jeppe där också, men det trodde jag att ni förstod. ^^

Nu ska jag koncentrera mig på MSN istället.
Tjosan.


Motsägelsefullt

Jag vill inte skriva någonting här just nu, så jag tänker inte göra det.

TRILSKAS INTE

Ibland hinner min hjärna ikapp mig. Jag gillar inte det. Det betyder bara problem. Därför ska jag förska att bara använda den i nödfall. Det skulle betyda ett enklare liv.

//

THE ALL AMERICAN REJECTS
Dance Inside

You don't have to move, you don't have to speak
lips for biting.
You're staring me down, a glance makes me weak
eyes for striking
Now I'm twisting up when I'm twisted with you
brush so lightly
and time trickles down, and I'm breathing for two
squeeze so tightly.

I'll be fine, you'll be fine.
this moment seems so long
Don't waste now, precious time
we'll dance inside the song

What makes the one to shake you down?
Each touch belongs to each new sound
Say now you want to shake me too
Move down to me, slip into you

She sinks in my mind as she sheds through her skin
touch sight tastes like fire
hands do now what eyes no longer defend
hands to fuel desire

I'll be fine, you'll be fine
this moment seems so long
Don't waste now, precious time
we'll dance inside the song

What makes the one to shake you down?
Each touch belongs to each new sound
Say now you want to shake me too
Move down to me, slip into you

Ooo, ah [x8]

And I'll be fine, you'll be fine
Is this fine? I'm not fine
Give me pieces, give me things to stay awake (stay awake)

What makes the one to shake you down?
Each touch belongs to each new sound
Say now you want to shake me too
Move down to me, slip into you

What makes the one to shake you down?
Each touch belongs to each new sound
Say now you want to shake me too
Move down to me, slip into you

Move down to me, slip into you

Spekulationer, civilisationer

Ibland undrar man vad som egentligen är viktigt här i livet. Nu menar jag inte viktigt för just mig (för det är ju familj, pojkvän, vänner osv.), utan vad som är viktigt för allmänheten, vad som är viktigt på planeten Jorden. Alla kilar omkring till sina arbeten och stretar emot sina stresskänslor och försöker, så gott de kan, att må någolunda bra. Folk kämpar för jämställdhet och lika värde, utan att egentligen vilja få det jämställt. För inte vill vi ha jämställdhet i världen, inte vill vi behandla alla med lika värde. Vi som är så noga med att det ska vara rättvist överallt. Är det rättvist att behandla alla precis lika? Är det rättvist att ha lika mycket respekt för någon av fullgubbarna på stan som för en professor i kemi? Är det så vi vill ha det? Nej, det är det inte. Alltså finns det inte en chans att det kommer bli total jämställdhet. Nej, det är inte möjligt. 
Jämställdhet, vi säger att vi vill ha det jämställt. Är det därför tjejer går före killar vid mönstringen? Jag säger inte att det är dåligt, för det är det verkligen inte. Det är bra att försöka få lite balans och ta bort snefördelningen, men är det att behandla alla lika? Är det jämställdhet? Nej, det är det inte. 
Visst ska man kämpa för jämställhet och lika rättigheter. Det är ju självklart, men till vilken gräns? Borde vi inte sätta upp ett rimligt mål istället, och rätta oss efter det?

Arbete, arbete, arbete. Vem vill egentligen arbeta så mycket som alla gör? Folk jobbar och står i för att ha råd med brödfödan. Folk kämpar på, fast de egentligen inte orkar. Folk lider utav stress och otillräcklighet. Nästan ingen känner sig tillräcklig. Varför är det så? Är det verkligen rätt att människor blir sjukskrivna på grund av stress, hela tiden? Borde vi inte, istället för att rikta blicken på ouppnåeliga mål, kämpa att bibehålla välmåendet på arbetsplatser, skolor och förskolor så att vi slipper all denna sjukskrivning?

Sedan, mitt upp i alltihop, har vi det här med skillsmässor. Varför skiljer sig mer än hälften av alla gifta par? Föräldrarna som ska vara förebilder för sina barn. Är det så att de faktiskt inte har hittat den rätta från början? Är det för att man tröttnat på den man trodde var rätt? Eller kan det faktiskt vara så att stresskänslan är boven i dramat? 
Samhället är uppskruvat. Det är som att man under en lång period snurrade ihop samhället som ett snöre och nu på senare år har släppt så att hela samhället snurras upp igen i en väldig fart. Allting går snabbare än vad det gjorde för bara några år sedan. Om det ska fortsätta att öka såhär kraftigt kommer vi flyga omkring i slowmotion om ett antal år. För man säger väl att när man överstigit ljusets hastighet, går allt annat i slowmotion? 

Åter ställer jag mig frågan: Vad är det som är viktigt här i livet? Är det verkligen att tjäna så mycket pengar man bara kan, för att sedan kunna leva rikt och lyckligt som pensionär? Eller är det att leva lyckligt under tiden, utan pengabegär och maktinnehav?
Jag ställer mig frågan en gång till, och jag besvarar den lika fort. För det viktigaste här i livet är nog att leva så som man faktiskt vill. Inte som man borde, utan som man vill.
 

Hjärtan, kärlek och sådant <3

I förrgår var det onsdag och dagen präglades utav kärlek. De flesta svävande omkring i kärlekens tecken och blomsteraffärerna got out with profit, så att säga. Ni förstår, gott folk, att det var alla hjärtans dag, Valentine's day, (här tänkte jag skriva det på ett språk till, men mina språkkunskaper räckte inte så långt, tyvärr).
Jag personligen gick omkring och bara längtade tills jag skulle sluta skolan, för det betydde: JESPER!
I skolan delades det ut rosor till höger och vänster och alla gick runt och log. (Detta var nog en grav överdrift, men jag log i alla fall. Tror jag? Aja, jag log inombords.) För kärlek är ändå något man gärna vill le åt. Väldigt gärna. Framför allt om man själv är kär, vilket jag minsann är. ^^
Nåja, skolan tog slut efter lång väntan (vi fick till och med sluta jättemånga minuter tidigare från franskan) och jag fick äntligen ge mig av mot stadens gator, torg och inrättningar. Visserligen så fick jag vänta ett tag först, på Tessie, men det förtäljer inte historen. Eller.. jag sa det ju precis, men vem bryr sig? 

I alla fall, väl framme väntade Jeppeeee. Jenny blev glad. Kvällen spenderades med honom och det blev en alla hjärtans dag att vara nöjd med. Jag var i alla fall nöjd. Vad alla andra i världen tyckte om dagen, ger jag tusan i. Sköt dig själv och skit i andra. Nej, sådant klarar jag aldrig av, men ordspråket är ju kanske fint att ta med, även om jag tycker att det är befängt. 

Idag då,
franskalektion: sjunga sånger, göra glosförhör, titta på tv-serie, rast (ovanligt lång), titta på tv-serie.
Engelskalektion: springa omrking och leta efter människor. Endast.
Mattelektion: sitta, titta, kluddra & klottra. 
Sedan slutade vi. Då åkte jag buss med Lady Kluck och BeckoAdecco. Efter det träffade jag Jeppeeee. ^^

Nu sitter jag här och det är LOV! Förstår ni det, mina vänner?
 LOOOOOOOOOOOOOOOV! 
Jag är glad, jag får äntligen slippa alla dessa äckligt tidiga morgnar. :D
Tack! 


jenny             hjärta          jeppee


Vinterns glada utrop multiplicerat med noll

Jag tror att vintern är den mest överskattade årstid som finns.
När man var liten tyckte man att det var så roligt att åka skridskor och pulka (även om man inte hittade någon annan backe än den ungefär 1,5 meter höga sluttningen, på baksidan av huset).
Dessutom så säger alla att det är så roligt med vinter för då kan man åka skidor, både på längden och tvären. Horisontellt och vertikalt.
Föresten, hur många har väl inte hört orden: "det är så vackert på vintern"?

MEN, säger jag bara. Det finns ett stort MEN.

Pulka kan man bara åka när det kommit tillräckligt mycket snö och dessutom blir man kall och blöt. Sedan är skaderisken extremt hög om man åker tefat eller snowracer, framförallt om man sitter flera på samma. Man har ingen som helst kontroll och kan därför inte styra undan från träd och stenar.
Skridskor. Det kan man bara åka om vattnet har frusit (eller i en ishall förstås, men det kan man ju på sommaren också.)
Skidor (& snowboard och alla andra valmöjligheter)... ja, det är roligt. Den här vintern var ju väldigt gynnande för alla skidorter. Eller vadå? 

Ingen kyla... inga skidor... men det är ändå vinter. Så därför kan man ju inte säga att det är vintern man egentligen vill åt. Det är snön. Ju längre åren går, desto mindre och senare kommer snön att komma. Snart lär det väl komma lite, lite, lite snö i maj. Då kan man ju liksom inte säga att man tycker om vintern. För då är det vår!
Vackert på vintern? Ja, som sagt. När det finns snö.

Inte nog med detta.
Det är kallt på vintern (i vanliga fall)! Man måste ha på sig alla möjliga klädesplagg och andra attiraljer. Man måste traggla med mössor, vantar och halsdukar. Man måste ha stora jackor och tunga skor. De som inte har detta fryser, och att frysa är ansträngande. Man skakar som ett as och även när man börjar bli varm är man så spänd i benen att man blir helt slut. 
Tacka vet jag sommaren, när man kan gå ut utan vinterjacka och tumvantar. 

En annan sak med vintern, det är att om det faktiskt kommer lite snö. Då täcker den alla nedrans A.-brunnar, vilket gör att man kliver på dem, vilket i sin tur gör att man kommer få så mycket otur att sommaren säkert också kommer bli dålig på något sätt. (Vem vet, vi kanske får snö i mitten av juli. Skulle inte det vara höjden av olycka?) 

När snön sedan smälter... då blir det slask i stora lass. Blöta skor, blöta strumpor, blöta byxor och blöta vantar. Man blir ju till och med blöt i öronen. Marken blir vattnig och brun. Ful, helt enkelt. Då kan man väl ändå inte säga att det är vackert på vintern!?

Behöver jag fortsätta med mina försök att övertyga alla om att vintern är dålig?


Newbiedesign och gamla snustorra fingrar

Nyskapande, here I come!
Då har man snittsat till det lite i bloggen då. Det tog sin lilla tid att luska ut kodernas tänkande, men jag lyckades tillslut. Det blev kanske inte sådär alldeles extremt stor skillnad, men det är ändå lite klatchigare! (Tycker i alla fall jag. Vad alla andra tycker är ju egentligen skit samma, men tanke på att min blogg ska spegla mig. Moahaha. Där fick jag till det.)

Föresten, det är söndag idag. Det är konstigt, eftersom det var söndag igår. Kan det vara söndag två dagar i rad? 
Jag tror att det är mänskligheten (eller kanske Sveriges befolkning?) som klurat till det i hjärnan och fått för sig att det är söndag idag också. För igår var det verkligen söndag. Det kändes som söndag hela dagen. Det var ju nästan så man trodde att man skulle ställa väckarklockan igår kväll. (Jag sa NÄSTAN!) 

Fast det är ju visserligen ganska skönt att få en dag extra då. Dock, blev det ju inte en dag extra eftersom jag var i skolan i fredags, som vanligt, men det var ändå en funurlig tanke. 

Som sagt, det är i alla fall söndag och jag har ingen aning om vad denna dag för med sig. Förhoppningsvis något roligt. (Jag skriver visst alltid att jag vill göra något roigt just på söndagarna.) 
Snart är det lov. Då ska jag sova på morgnarna. Vad jag mer ska göra på lovet är en fråga som man kan ställa sig, utan att få så många svar.
Däremot kan man ju tänka sig vad jag ska göra. För vad brukar man göra? ^^

Jag har torra fingrar, (därav rubriken). Det är äckligt för de är torra på sidorna liksom, så det känns som att jag har haft ner händerna genom jorden (planeten alltså), genom kärnan, och ut på andra sidan vid någon sandstrand någonstans under ekvatorn. Eller som att jag doppat fingrarna i saltlösning som inte löst sig ordentligt. 
Usch, vad snuskigt det låter. Blä!
Jag är tyst nu. 


La musique

Här sitter jag och lyssnar på musik. Har kopierat in hela låtlistan i mediaplayer. Det blev en lång lista, må jag säga. 2228 låtar. Fast vissa av dem är ju bara halva och vissa är bara instrumentalversioner.
Det är faktiskt lite kul att lägga in hela listan sådär, för då kommer det plötsligt någon gammal slagdänga som man totalt glömt bort och det är ju sköjj. En nostalgitripp bakåt i populärmusiken. Öhm.. typ.
Liksom, ta till exempel Jerk It Out med Caesars Palace (numera vid namn Caesars) eller kanske Freestyler med Boomfunk MC's. Det är misann låtar man minns.
Never Be Afraid Again med Christian Walz, DEN var ett tag sen man hörde. Ojoj.

Nej, jag hinner inte skriva mera nu. TV:n kallar, jag sätter blicken mot Melodifestivalen.
The Ark är deltagande (verkligen inte något att vara stolt över), så jag måste ju ringa och rösta idag!
Om inte låten är totalt värdelös förstås, men varför skulle den vara det? xD

Tjaaao!


Idagdagen

Vad har Jenny gjort idag då?
Idag har varit en ganska intetsägande dag faktiskt. Jag har inte direkt varit med om några spännande upptåg eller intressanta strapatser. Nej, ingenting sådant. Däremot så har jag haft otur, så gott som hela dagen. Så nu börjar jag bli irriterad.
Dessutom var det helt extremt jobbigt att gå upp i morse. Det är visserligen alltid skitjobbigt, men i morse tog priset. Jag ville SOVA!
Fast igår var ioförsig också en ganska jobbig morgon. Varför?
Jo, för jag vaknade av väckarklockan, som vanligt, och min första tanke var:
"Det är söndag, så varför har jag ställt klockan?"
Min andra tanke var:
"Jag måste ha råkat ställa den igårkväll någon gång. Så klantigt av mig."
Min tredje tanke var:
"NEEEJ! Det är måndag!"
Min fjärde tanke var:
"Jag måste gå upp. Fan."
Det var jobbigt, men jag lever än. ^^

Jo, jag vet en grej jag har gjort idag föresten. Jag har lyssnat igenom massa inspelningar jag gjort de sångsenaste åren. Där jag sjunger alltså. Det var ju lite roligt. (Nej, det lät inte bra.) Jag har aldrig tänkt mig en sångkarriär. Jag har ju hur stor scenskräck som helst, när det gäller sång, dessutom. Alltså, jag kan inte sjunga en enda seriös ton utan att få extrem hjärtklappning och skakiga ben. So don't even think about it. (Inte för att någon har gjort det, men ändå.)
                                                                                                    


Föresten så har jag gått och skaffat en bilddagbok. Jag tänkte att det kunde vara kul att pröva hur det är. Man måste ju ta sig en titt på sådanadär nymodigheter. Inte för att jag är så flitig med att lägga in bilder. Vem orkar liksom lägga in nya bilder varenda dag? Inte jag i alla fall.
Ni kan ju få ett smakprov på vad för trevliga bilder jag har lagt in än så länge:

                                                                         
glas
Detta är glas. Intresseklubben antecknar.
(Jobbigt uttryck, jag vet.)


Föresten så längtar jag till sommaren. Det säger jag hela tiden. Jag tror att folk har börjat tröttna på mitt tjat om sommaren vid det här laget. Det struntar jag i. För JAG VILL HA SOMMAR!

               
soooommar                sommar


     
 Vi ska väl tälta i sommar igen, Jennie? eiuger    





Nu tror jag att jag dunstar. Jag orkar inte skriva mera med tanke på att det är andra gången jag skriver det här. Det förra inlägget raderades innan jag hunnit spara. Bahhh!

                                                    Adjöken, min vänner!         jennie

ÅÅÅÅÅÅÄÄÄÄÄÄÖÖÖÖÖ

JAAAA!
Jenny sprang och klagade för supporten och nu är mina Å, Ä och Ö fixade.
Bara att ta nya tag, med valfria rubriker!
Thx! ^^ (Jag vet, ful förkortning.)

Tre dagar efter torsdag

BOOOOOORING!
Söndagförmiddagar tar priset. De är så tråkiga så det finns inte. 
Helst av allt skulle man sova bort dem, men då blir man så jäklans seg resten av dagen. 
Jag får helt enkelt ta och hitta på någonting idag. Undrar vad. 
Jaja, sånt som märks.

Jag låter som en trast. I alla fall lite. Rösten är inte riktigt så stabil som den borde vara. 
Kan ju försöka skrika lite. Då blir den säkert ännu vackrare. Tänk om jag skulle försöka mig på lite sjönsång (heter det sjönsång eller skönsång?). Det skulle låta helt förskräckligt. 

Jag undrar om våren är på väg nu. Det känns ju så när man tittar ut genom fönstret i alla fall. Fast det kan ju vara inbillning. Förra gången jag trodde att det hade blivit vår, kom snön dagen därpå. Kul.

Usch, vilket extermt tråkigt inlägg det här blev, men jag kan inte motiviera mig att skriva något kul i den här sinnesstämmningen. Jag är uttråkad! 
Visserligen så brukar jag inte skriva så roliga saker, men det är ju en annan femma. 

Farväl.

-

Skulle du se dig själv genom mina ögon, skulle du förstå hur speciell du är.
 

Snor.

Hallå där!
Jag hör röster där uppe.
Kan bero på att det är massa folk på övervåningen. Gäster kalles det. ^^
Jag är inte helt delaktig. "Vuxenfest" kallas det.
Lusen skulle ha kommit också, men hon fick förhinder. Vi får ses någon annan dag istället. :) 
Jag väntar på maten nu. För när den är färdigäten så går jag min väg igen och lämnar folket där uppe ifred. xD Nog för att det säkert skulle vara trevligt att sitta här hela kvällen (inte), men jag vill mycket hellre till Jeppe. ^^

För er som inte vet det redan, så är det melodifestivalen idag. Fast det ska jag nog se imorgon istället. Man kan ju spela in det. Det är skönt, för då kan man spola bort allt man inte vill se. Ha! Där har ni smarthet i ett nötskal. 

En annan helt ointressant sak att nämna är att mina Å, Ä och Ö fortfarande inte fungerar i rubrikerna. VARFÖR!? Jag kommer verkligen göra allt som står i min makt för att få dem tillbaka. 
Eller kanske inte... men jag ska i alla fall klaga snart. Haha.

Strunt samma, jag är förkyld. Fjärde gången på alldeles för kort tid. Förr blev jag ALDRIG sjuk. ALDRIG!
Nu har jag, som sagt, blivit det för många gånger. Är det någon slags konsekvens för att jag inte tränar så mycket längre? För i så fall så kan jag ju börja vänja mig. För jag kommer aldrig lyckas ta mig samman och träna 2-3 gånger i veckan igen. Det har jag inte tid med. (Okej, dåligt ursäkt.) Jag orkar helt enkelt inte. Fast, jag har faktiskt inte tid heller. Så "Hej förkylning, du är här för att stanna."

Nu lättar vi ankar och sätter blicken på högre höjder.