Silver på kroken

Jag såg en silverfisk i badrummet. Silverfiskar är underliga varelser. De finns där, men man trampar aldrig på dem. På något skumt vis lyckas de alltid komma undan. Snabba som satan är de, de små liven. Trots det, är jag lite rädd att de ska komma och bita mig på tårna. Däremot har jag alltid känt mig trygg när jag står på badrumsmattan. Det är som en silverfiskfri zoon. Idag upptäckte jag något fasansfullt. En silverfisk... på badrumsmattan. Usch. Det var verkligen inte kul. Plötsligt fanns det ingenstans där jag kunde känna mig trygg. Jag fick kasta mig ut från badrummet i hopp om att de inte skulle förfölja mig. Tyvärr hann jag göra ännu en skrämmande upptäckt innan jag kom i säkerhet. En silverfisk till! Den var stor som ett hus! Jisses alltså! Man kunde ju nästan tro att det var en torsk som fått ben och kommit upp på land. Jag vågar inte sätta min fot i det där rummet på den närmaste tiden. Eller, det vågar jag visst, men det var fint att säga så. Klart slut.


Sommaren den 26 april 2007

Snacka om fint väder. Igår var det banne mig 23 grader ute när klockan var 19.00. Jisses alltså. Jag och Lady Kluck gick ut på prommenad och hamnade på en skola som ligger här i området. Det är så "sommar" att vistas där. Det ger mig så mycket minnen. Vi satt där på en bänk och lyssnade på musik. Vi lyssnade på sånna där låtar som ger massa minnen. Det var så man fick rysningar. (Eller så berodde det på att temperaturen börjat sjunka.) Jisses vad vi mindes tillbaka. Dessutom fick jag så mycket sommarkänslor så det var något otroligt. Jag längtar verkligen till sommaren. Det är verkligen lyckans tid. Snart kommer den. Snart, snart, bara lite till. :D

Wihi

Med tanke på att jag antagligen inte kommer komma in här någonting imorgon, så skriver jag nu. Vad är det som är så speciellt med imorgon? Jo, det ska jag minsann tala om för er gott folk. :D
Jag fyller år då!
Jag blir plötsligt ett år äldre. Moha. Så underligt.

image44

Yes,

I strike! Nu blir det inget mer. Bort, bort. Försvinn. Jag trycker ner dig i skorna och ser till så att du tar ditt pick och pack och lämnar mig ifred. Adjö, jag kommer inte sakna dig. Inte ens lite!


SOL, VIND & VATTEN

Sommar, sommar, sommar. Nu är sommarn här igen. Typ.
Visst har det varit underbara dagar? Glass nere vid hamnen. Bara linne på sig när man går ut, för att tröja är för varmt. FÖR VARMT. Hör ni hur det låter? Det låter alldeles underbart! Till och med långbyxor var för varmt. FÖR VARMT! Jag kan inte fatta det. Underbart.

Imorgon försvinner värmen. Temperaturen ska sjunka. Kraftigt. Adjöss och goodbye till det fina vädret, solen och lyckan. Hoppas vi ses snart igen. Jag saknar dig redan.

Och lovet tog slut även denna gång

Ohoj!
Så har skolan börjat igen då. Kul? Nej, det vill jag inte påstå. Kan tyvärr inte säga att skolan är underhållande. Nationella proven börjar snart och det är inte kul. Nej, inte ett dugg. Fast de är visserligen bra på så sätt att man inte kan plugga till dem. :D Fast sedan är de i sin tur jobbiga på grund av att man måste skriva så jäklans mycket. Uppsatser och hela köret. Jag längtar till torsdag istället. Då ska jag till Linköping och shoppa lite med Tessie och efter det ska vi på teater med skolan. Hoppas bara att pendeltåget kommer hem till Norrköping igen som beräknat. Annars missar vi sista bussen hem och då är det kört. Kul att hem? Nej, det vill jag inte påstå.

Jaha?

Jag hade inget att göra så jag snodde några test från Klaro. Frågan är bara ifall resultatet var så överväldigande.

http://www.blogthings.com/whatkindofcakeareyouquiz/
What kind of cake are you?


Fresh, sassy, and romantic.
You're a total flirt, who never would turn down a sugary treat.
Occasionally you're a bit moody - but you usually stay sweet!





http://www.blogthings.com/1920snamegenerator/
What's your 1920's name?


Your 1920's Name is:
Ivy Roxie





http://www.blogthings.com/whatdoyourhandssayaboutyouquiz
What does your hands say about you?


What Your Hands Say About You
You are artistic, intuitive, and inspired. You have good people skills.

Idealistic and dreamy, you tend toward the impractical. You have a knack for getting yourself in sticky situations.

Consistent and reliable, you like to count on structure and routine in your life.

Your emotions tend to be well though out. You're willing to wait out a bad situation, and you're never too quick to act



Sedan gjorde jag några till (kul liv):
http://blogthings.com/theanimalpersonalitytest/
http://blogthings.com/doyouworrytoomuchquiz/

http://blogthings.com/howweirdareyouquiz/
http://blogthings.com/wouldyoudoanythingforlovequiz/


The animal personality test

Your Animal Personality
Your Power Animal: Deer

Animal You Were in a Past Life: Panda

You are a fun-seeker - an adventurous, risk-taker.
While you are spontaneous, you are not very rational.


Do you worry to much?

Your Worry Factor is 67%
The amount you worry is definitely borderline unhealthy.
Even when things are going well, you find yourself fixating on the negatives.
Try to remember the times you've been able to let your worries go.
If you can do that again, you'll be much happier!


How Weird Are You?

You Are 80% Weird
You're more than quirky, you're downright strange.
But you're also strangely compelling, like a cult leader.


Would You Do Anything For Love?

You Would Do Most Things For Love
You are willing to go pretty far for love - but not far enough to compromise your core values.
Love is a priority for you, and you'll go further than most people to hold on to someone you love.
But killing for love? Or even taking a bullet? Probably out of the question.
No matter what, you love yourself the most!

Det var det värsta! Bara för att jag svarar att det beror på situationen ifall jag skulle döda för kärleken eller inte, betyder väl inte det att jag älskar mig själv mest? Jag sa ju faktiskt att jag skulle kunna ta en kula för kärleken. Är det ett bevis på att jag älskar mig själv mest? Tusan, vilket påhopp. Mohaha. Jag är tydligen egoist! :D

Sedan gjorde jag samma test en gång till och ändrade en enda grej som egentligen inte spelade någon roll, och vad fick jag för resultat då?

You Would Do Anything For Love
Anyone who stands between you and love better watch out!
You'll do almost anything for your true love - even if it puts your life at risk.
You are an old fashioned romantic and believe in unconditional love.
Once you love someone, you'll always love them... no matter what.


Jag tror inte på såntdär längre. Bahhh!
Nu slutar jag.

6 månader och 8 dagar

Jag är kär. Och kärleken bara ökar i storhet. Det är en annorlunda känsla. Min barndom har inte varit så kärlekskrank som många andras och jag har inte direkt känt att det funnits någon att dela det mesta med. Inte förns nu.
7 år. 7 jäkla år tog det för mig att fatta. Visst har det funnits en hel del aningar på vägen, men det var ändå tvunget att går 7 hela år innan jag äntligen fattade att det var "meant to be".
Det är så konstigt. Det måste vara ödet. Efter sju år av vänskap kom den plötsligt över mig. Kärleken. Jag insåg att det nog var såhär det skulle vara. Visst tvekade jag. Länge och väl. Och det var kanske lika bra det, för annars hade det kanske inte hållt lika länge. Nu sitter jag här i alla fall och känner mig kär. Jag har många gånger under min barndom varit, så kallat, kär i kärleken. (Det betyder att man inte är kär i personen, utan mer i känslan.) Nu däremot, är jag inte kär i kärleken. Jag är kär i personen. Människan. Personligheten. Jag är kär i hela alltet. Konstigt egentligen, att det kan bli så. 7 år och sedan smack.
En kompis mamma sa häromsisstens att det är ovanligt att vara tillsammans med någon så länge, när det är det första riktiga förhållandet. Och sedan sa hon: "Fast det är ju inte så konstigt. Ni har ju gått och suktat efter varandra i flera år."
Jag log och tänkte: "Ja, det är banne mig sant."
Nu sitter jag som sagt här och känner att det här är rätt. Han är rätt. Jag är kär i honom och inte i känslan.
Man brukar ju säga att "de där tre små orden" är så stora, så vackra, så fina.
Och dessa tre ord beskriver precis exakt hur jag känner. För de är sanna.
Jag älskar dig!
Jag älskar honom.
Jag älskar Jesper.

Ja, jag älskar dig. <3

image43


Snön ligger vit på taken. För sent, tomten är inte vaken.

Och så var det ju det där med aprilväder. Visst är det ett ökänt faktum att aprilväder är ganska så extremt omväxlande, men var det inte lite väl överdrivet av Moder Natur att kasta snö på oss? Nu när våren äntligen har kommit är det väl ingen som ens tänkt tanken att vintern är trevlig? Vad har vi gjort för att förtjäna ett sådant bakslag? Återigen har vädergudarna lurat mig, och resten av Sveriges befolkning.

Tankegång och verksamhet.

image42

Jag kan lura dig vart jag vill

Tjing!
Nu är det sannerligen inte långt kvar till påsken. :O Idag är det skärtorsdagen (är det inte då man ska gå påskkärring?) och igår var det dymmelonsdagen (fick ni några lappar fastsatta på ryggen?).
Imorgon, långfredag, kommer släkt hit minsann. Fast innan det måste jag nog tvätta fönster. Vad gör man inte för lite kosing och klirr i kassan?
Igår var jag i Linköping med mamma och shoppade loss lite. Det var trevligt, må jag säga. ^^ Nya kläder är nödvändigt såhär års.

I söndags var det föresten 1:a april. Då hade jag och Jeppis 6-månadersdag och gick på bio. ^^ Var det någon som blev lurad den dagen föresten?
Jag blev!
Det var nämligen såhär, att på bussen in till bion stannar plötsligt busschauffören och säger att det är punktering på ett av de bakre däcken. En gubbe, längre fram i bussen, utbrister självsäkert "ja, jag tyckte att det gick lite trögt". Jag (och förmodligen några till) tänker direkt: "Nej, jag orkar inte gå någonstans."  Efter det säger busschauffören att alla ska komma fram och ställa sig längst fram, så att vi kan åka ändå. Alla går framåt i bussen. När alla ställt sig längst fram, säger chauffören "Nej, det är första april idag. Jag skojade bara."
HA! Snacka om aprilskämt på hög nivå. Jag blev totallurad, precis som resten av bussen. Gubben som innan sagt att han hade märkt att det var punktering försökte efter det sudda ut sitt misstag lite gran genom att återigen påpeka att bussen faktiskt hade känts lite trög. Pyttsan, är allt jag har att säga om det. xD

Allt för nu. April, april. Jag är en dum sill.