3 våningar mot 4 rum

Och så lämnade man huset man växt upp i, utan att ens fälla en tår. Visserligen fälldes det tårar tidigare, men just den dagen kom det inga. Det kändes inte ens sogset. Det kändes bara... hur ska man förklara det.. fridfullt. Det går inte att beskriva känslan bättre än att jag inte kände någonting. Fast ändå kände jag hur mycket som helst.

Däremot var det en extremt skum upplevelse den där dagen då ett brev kom till de nya ägarna. Deras namn och min adress på kuvertet. Deras namn, min adress. Jag vet inte varför, men det kändes helt fel. I 15 år har min familjs namn stått på den där adressen och nu plötsligt så var det inte så längre.
Att dessutom höra hur de planerar att riva ut köket kändes också konstigt. MITT KÖK! Don't touch!
Inte nog med det. Min alldeles egen sovrumsvägg skulle slås ut.

Så nu sitter jag här i en lägenhet istället för en treplansvilla och det enda som inte känns alldeles rätt är att badrumsskåpet har för låga hyllor. Fast jag klagar inte. TV OCH dator på rummet är sannerligen en lyx som jag inte är van vid. Jag gillar det!

Så jag kan inte skriva ett inlägg om hur jobbigt det är att flytta (för det är det), eftersom jag (än så länge) trivs som fisken i vattnet.


Hus, cyklar och kakor 4-ever

Ojoj så länge sedan det var jag skrev något. Jag har blivit så lat. Det är skrämmade. Jag har inte tränat på ett halvt sekel eller något. Jag har inte ens motionerat. Dessutom äter jag för mycket godis, men vem gör inte det? Moha. Fast som sagt, jag har inte skrivit någonting här heller, så jag räknar mig själv som dålig. Usch.

Nu skriver jag i alla fall.
Det är sommarlov! Yes, så är det. Det kom tillslut. Jag har längtat sedan förra sommarlovets slut.
Just nu sitter jag i Jeppisens nya lägenhet. Känns sannerligen nytt och spännande. Det skummaste i hela historien är att om bara tre veckor flyttar jag. JAG! Lägenhet liksom. Sånt har jag aldrig upplevt förut. Det kommer ju bli en förändring som heter duga. Väldigt passande att både jag och Jeppis flyttar nu på sommaren, med bara tre veckors mellanrum. :D

För övrigt så har jag spenderat lovet med att umgås med vänner, bekanta och Jeppis såklart! Jag har också varit på landet. Det var inte det roligaste jag gjort i hela mitt liv. De första dagarna bestod av dåligt väder. Landsbygden är vääääääääldigt underhållande när det är kallt och äckligt ute. (INTE!)
De sista dagarna blev det ändå finare väder vilket betydde SOL OCH BAD! Dessutom vandrade Marie och jag ut på en 9 kilometer lång prommenad. Så där kom tillräckligt med motion för att räcka resten av lovet... typ. ^^

Lady Kluck och jag har självklart nördat också. Det går ju inte att komma ifrån. Utan nörderi blir inget som det ska. Breeze and Flow gör det igen!
Den här gången åkte vi på cykeltur och hittade en ny väg som jag inte sett förut. Vi följde den och tillslut hamnde vi på någons gård. Så vi gick med cyklarna i diket hela vägen förbi åkrarna. Sedan skrämde vi skorna av några får. (Har de aldrig sett cyklister förr?)
Vi kom ut på vägen igen och hade då hamnat vid dagsbergs kyrka. Hör och häpnad. Vägen ledde från Marby till Dagsberg!!
Efter det satte vi oss på en sten bredvid en vägtunnel och fikade. En man gick förbi med sin hund och såg ut som att han ville ställa sig och gapskratta där på momangen. (Har han aldrig sett nykomlingar fika på en sten förr?)
Efter måltiden, som bestod av en miljon kakor, tänkte vi att vi kunde ta en genväg över gräset för att komma ut på vägen igen. Det var inte det lättaste eftersom den genvägen var en extremt brant backe där man halkade ur skorna. När vi äntligen lyckats komma upp, upptäckte vi att vi inte stod vid vägkanten. Vi stod på en gräsmatta. Hmm.. Jaja, vi kom ut på vägen efter mycket om och men, och åkte hem. Det var motvind kan jag säga. Stark motvind! Vi klarade det trots allt. Jisses vilken ansträngade picknick det blev. Så där har jag återigen motionerat. Jag kanske inte är så lat som jag tror. Jo föresten, det är jag.

Föresten,
Lady Kluck och jag ska äta godismix på tisdag!! Slå den ni om ni törs.
Nu ska jag inte babbla mera. Adjö med er era fåraherdar.